2007-06-27

Implementing the N of M Pattern in WF

Grymt intressant läsning där olika scenarion jämförs mot varandra med fördelar / nackdelar.

Läs hela artikeln här

Har själv precis byggt liknande funktionallitet för kunds räkning i MOSS och känner igen problemområdet väl. (Discriminator pattern med tasks, compensation osv..)

2007-06-20

Artikel i redmond developer news

Här är en grym artikel som handlar om varför vi skall använda workflow foundation. Gissar att den även är på lämplig nivå för icke tekniker.

Sprid ordet =)

2007-06-08

Pageflow sample

Äntligen finns källkoden till det coola embry som förevisades på TechEd senast. Pageflow är ett bra exempel på att WF inte bara handlar om backend-affärsprocesser utan även kan hjälpa utvecklare bygga navigeringslogik.

Läs mer på Matt W's blogg eller ladda hem prylarna direkt

 

2007-06-05

Workflow foundation in BizTalk!!

Senaste news från TechEd i Orlando är att det finns ett SDK exempel på hur man kan använda workflow foundation i BizTalk. Tydligen bygger lösningen på att det skapas en biztalk orchestration som en proxy mot WF-modellen.

Läs mer här

Det finns även en 45min lång video som demonstrerar rubbet.

Grundförutsättningar

Efter att ha arbetat med workflow foundation ett tag inser jag att det finns en hel del utmaningar innan man kommer upp på banan. För att lyckas är det extremt viktigt att man har en mycket god förståelse för komponentbaserad utveckling och verkligen orkar lägga den där extra tiden på att skapa designer och validerings klasser.

Några saker jag vill peka speciellt mycket på är

Det är som alltid värt tiden att göra komponenterna på rätt sätt från början, detta tjänar man mkt tid på senare